Da Gianfranco Ristorante Italiano
Gianfranco, de chef-kok en naamgever van dit ‘ristorante’ is een geboren en getogen Italiaan. Hij is opgegroeid op het eiland Sardinië in de Middellandse Zee... Lees verder
Gianfranco, de chef-kok en naamgever van dit ‘ristorante’ is een geboren en getogen Italiaan. Hij is opgegroeid op het eiland Sardinië in de Middellandse Zee, vanwaar hij zijn liefde voor verse ingrediënten en in het bijzonder vis vandaan heeft. En natuurlijk, zou hij ook geen Italiaan zijn, als ook ‘di Mama’ geen rol in de ontluikende liefde voor het bereiden van maaltijden heeft gespeeld. Na wat rondzwervingen langs verscheidene ristorantes, alwaar hij befaamd werd om zijn kunsten, is hij in de herfst van 2011 chef-kok geworden van zijn eigen ristorante. Dagelijks struint hij stad en land af om zijn gasten verse producten voor te schotelen. Zoals de vaste gasten vast wel zal zijn opgevallen aan de verse olijf afbeeldingen in het restaurant, is hij ook erg gesteld op het gebruik van een uitstekende olijfolie, één van de belangrijke ingrediënten van de Italiaanse keuken. Typische Italiaanse gerechten die zoal door Gianfranco bereidt worden zijn bijvoorbeeld de insalata caprese, de carpaccio,ossobuco, de pasta’s bolognese, carbonara en lasagne. Voor de altijd vers bereidde pizza’s heeft hij een echte pizzaiolo (Mario) aangesteld, die de bodem vers bereidt en met de speciaal geselecteerde ingrediënten zoals salami, oregano en basilicum, een pizza als de ‘Koninklijke’ margherita een onovertroffen smaak geeft. Ook van het bijzondere tussengerecht scroppino weet Gianfranco een feestje te maken en tenslotte, wederom met zorg geselecteerde, tiramisù of tartufo laat een maaltijd in authentieke stijl eindigen. Zoals een goed gastheer betaamt, creëert Gianfranco de mogelijkheid om de avond te besluiten met thee, koffie, espresso of cappuccino met daarbij een digestief zoals limoncello.
- Bar
- Italiaans
- Bar (na)borrelen
- American express, Mastercard, Visa
- Hillegersberg Rotterdam